HISTORIEN OM GULDBORGSUND FRUGT OG DANMARKS BEDSTE ÆBLER

På det vestlige Falster tæt på Guldborgsund ligger tre herregårde med en århundrede gammel historie. Vi er tre gode naboer og venner på gårdene, som for nogle år siden satte os sammen og fandt ud af, at vi ville dyrke de allerbedste æbler i Danmark.

Der har været dyrket frugt her på de sydligste øer i Danmark i mange år – tænk bare på det gamle danske Guldborgæble, som jo har sit navn fra området.
I årtier var det sukkeroerne, der tog over, men vi besluttede os sammen til at genoplive traditionen med at dyrke æbler.
 
Vores gårde var oprindeligt en del af storgodset Vennerslund, så i virkeligheden genoptog vi blot et flere hundrede år gammelt samarbejde.
Gårdene ligger ved siden af hinanden helt ned til vandet, der skiller Falster og Lolland. Klimaet her har mange lyse timer og en god balance mellem temperaturen om natten og om dagen, som gør det muligt at frembringe det perfekte æble - smukt og duftende udenpå og sødt, sprødt og fuld af saft indeni.
 
Vi kalder os Guldborgsund Frugt, fordi æbler er blevet en lidenskab for os. Vi tror på, at den lidenskab og vores ambition om at skabe de bedste æbler i Danmark smager igennem i den frugt, som vi sælger gennem grønthandlere og supermarkeder over hele landet.
 
For Herregod Frugt og Herregodt Venskab
Lars Hvidtfeldt - Gl. Kirstineberg
Axel Castenschiold - Pandebjerg 
Ulrik Nobel - Klodskovgaard